sábado, 31 de enero de 2009

Curiositats: El Fonamentalisme Islàmic de Nintendo

Salutacions cosmonautes,

després d'anys i anys de jugar als seus exitosos jocs, de provar diverses de les seves plataformes, i fins i tot de veure una pel·lícula infumable com la de Super Mario Bros., quan pensàvem que ja ho sabíem tot de Nintendo i la seva filosofia de continguts sans a la Disney, ens cau una bomba: existeix un joc per a la NintendoDS que està fomentant l'islamisme entre els indefensos nens americans. Pel que sembla, una dona d'Indiana ha trobat al joc "Baby Pals", que una de les frases que deixa anar el bebé del joc és "Islam is the light", o el que és el mateix, "L'Islam és la llum". Però la cosa no acaba aquí, i és que aquesta mateixa dona no fa molt també va ser protagonista als telediaris americans al destapar que una de les joguines de Fisher Price deixava anar les mateixes proclames islamistes (en realitat, era el mateix clip de so) i a més afegia un bonic "Satan is king" (satán és el rei). Aquí teniu el vídeo en el qual apareix la dona en qüestió, i aquestes dues joguines del diable:



Podeu passar-vos també per YouTube per a veure les desenes de vídeos que pares escandalitzats han penjat denunciant a la nina per islamista i satanista (encara que ambdues coses siguin una mica contradictòries...).

Serveixi això d'exemple del fenomen de la percepció, i la implicació que té tot el nostre aprenentatge previ a l'hora d'interpretar els estímuls que arriben al nostre cervell, o en altres paraules: serveixi això d'exemple de fins a quin punt el fonamentalisme religiós d'Estats Units aconsegueix rentar el cervell dels seus fidels perquè acabin tenint paranoies religioses com la que hem il·lustrat (i amb les quals ens vam divertir tant, per això, gràcies). I si seguiu pensant que cap la possibilitat que aquests missatges siguin reals i intencionats, aquí un vídeo que mostra els missatges ocults en espanyol que hi ha en algunes cançons (mai més tornareu a escoltar "Hotel California" sense pensar en un "chinito pecando", i segur que, com un servidor, reclamareu ja un muñequito del "pingüino rodríguez") :


Quan un pensava que lo dels missatges ocults i satànics dels discos de Heavy Metal ja havia passat a la història... però la veritat és que Estats Units són unes màquines a l'hora de trobar-los (més aviat, inventar-los), i en l'enllaç de about.com trobareu altres exemples, com les denúncies cap a Tinky Winky per amenaçar amb fotre un tret a un nen (i a sobre gay!), les denúncies a una nina per dir-li "putón" a una nena, o les denúncies a Elmo per amenaçar a un nen de matar-lo. Segur que el problema són les joguines? O pares paranoics que paranoien als seus fills? En tot cas, perles com aquestes segueixen arribant des de fa dècades des del nou món...

Via: Akihabara Blues & About.com

4 comentarios:

  1. Quina merda, porto tot el dia amb problemas amb Youtube y Timofonica, no em va cap video si no faig servir un proxy de la punyeta -_-, a veure si després em van els videos i veig els que has enllaçat.

    ResponderEliminar
  2. Lo del YouTube em sembla que és generalitzat, perquè la cosa no sembla que acabi de funcionar. Segueix intentant :)

    ResponderEliminar
  3. Jajaja, això el Pableras del Moto ho va donar a conéixer a la secció ¨Momentos Tenientes¨. Alguns són molt bons XDD

    ResponderEliminar
  4. Doncs l'altre dia van posar una cançó d'algun joc del Mario, i va dir TRES vegades: "la canción está en chino"... ufff...

    ResponderEliminar