lunes, 22 de diciembre de 2008

COMENÇA EL VIATGE

Salutacions cosmonautes, els parla El Capità:

estem a punt d'iniciar un vol interestelar que ens portarà fins als confins de les galàxies conegudes, i amb sort, fins a aquelles, que encara estan per conèixer.
La nostra nau s'anomena Arcadia, és un vaixell preparat per al vol en l'espai, però també per solcar ignots mars plens d'ignorància, les prudents però agitades aigües de la sapiència, i també els pantanosos paratges de la ment humana.

Aquest nostre viatge no tindria sentit de no ser pel més il·lustre passatger de l'Arcàdia. Es tracta del jove Urías, un noi un xic tímid al que no li agrada aixecar la veu per sobre de la dels altres. Però ja que el nostre viatge és en realitat, el seu viatge, i molts no ens perdonarien que la seva glòria i misèria es perdessin al limbo, fent gala d'un atreviment gairebé impertinent ens prendrem la llibertat de narrar les peripècies d'Urías a bord de l'Arcàdia.

Malgrat el nostre pla de ruta, sabem que qualsevol viatge per l'infinit univers acaba sent imprevisible, i difícilment podem assegurar als nostres passatgers a on ens portarà la nostra Arcàdia estimada. Però no es preocupin, els podem garantir que totes les nostres parades, escales i demés, tenen el seu atractiu i també el seu propòsit, encara que això ja estigui a les mans de la deessa fortuna i no en les de l'humil capità que els parla.

Els convido doncs a que es posin còmodes a la nostra Arcàdia. No fan falta cinturons de seguretat (de fet, estan prohibits), i tampoc no necessitaran les seves pesades maletes, el millor és oblidar-se del que han fet i après fins ara, i deixar-se portar per l'esdevenir. Els prometo que serà interessant.

Però abans de llevar àncores, deixin que els citi un manifest que va deixar per a la posteritat un vell amic, i que ens apropiem per batejar la nostra nau i guiar la nostra comesa:

"Vagant pels confins de l'espai...
M'anomenen El Capità.
Viuré lliure sota la bandera de la calavera,
en aquest mar sense futur,
fins que les forces m'abandonin...
viuré lliure sota la meva pròpia bandera... "

No hay comentarios:

Publicar un comentario