miércoles, 24 de diciembre de 2008

Japó; l'apocalíptic futur?

Salutacions cosmonautes,

Com ja vam anunciar, el nostre viatge no té un pla de ruta gaire establert, però sí algunes parades obligades. De fet, és per exprés desig d'Urias que amb certa assiduïtat farem parades a cert racó del globus terraqui. Les coordenades són les següents: 35° 41' N 139° 46' E. Exacte, es tracta del Japó.

Urías m'ha explicat en múltiples ocasions el perquè d'aquesta fixació respecte a aquest encara misteriós país. Però el cert és que ni tan sols després de diversos anys d'interès devot, de visites, d'estudis, i de blogs consumits, encara li costa donar una resposta senzilla.

La seva hipòtesi de treball|feina actual és que el Japó és per als occidentals el més semblant a un viatge al futur. I no ho diu sol per l'avenç tecnològic de sobres conegut, si no també per les seves pràctiques consumistes, els seus problemes socials i fins i tot el seu particular visió del futur (mentre nosaltres l'imaginem, ells intenten viure'l).
Però allà no acaba tot, per a Urías no es tracta sol del modern i avançat que poden ser els japonesos. Si alguna cosa hi ha que defineix precisament aquest país és una magnífica dualitat, en la qual el nou i l'antic es barregen per crear un paisatge curiós, sobretot per a aquells més acostumats a rebutjar tot el que es consideri ja vell. Com és possible arribar a aquest equilibri? Què ho fa possible? Intentarem esbrinar-ho durant la nostra travessia a bord de l'Arcàdia.

És per tot això que Urías, pensa que és molt interessant que fixem la nostra mirada al país nipó; no sol per aprendre de les seves virtuts (de les quals aviat parlarem), si no també per veure el que estan fent malament i puguem aprendre també dels seus errors (dels quals també farem esment).

Aquells que disposin d'uns minuts, i vulguin començar a descobrir Japó, el següent vídeo fet per recolzar la candidatura de Tokyo als Jocs Olímpics del 2016, dóna una bona mostra d'aquest equilibri entre lo nou i lo vell:

Future's Set To Tokyo

No hay comentarios:

Publicar un comentario