lunes, 19 de enero de 2009

Ramen per tots: la seva complexa preparació

Salutacions cosmonautes,

alguns potser us haureu preguntat què és el que mengem durant els nostres llargs viatges interestelars a bord de l'Arcàdia (segur que no podeu dormir per les nits al no saber-ho). El cert és que tenim una bodega variadeta, però com és lògic, per la influència del nostre estimat Urias, la dieta asiàtica està a l'ordre del dia. I com a bon japonòfil/asianòfil que és aquest noi, hi ha una cosa que no podia faltar, un producte que omple les nostres bodegues de forma un xic preocupant... El Ramen Instantani.

Aquests clàssics fideus empaquetats de formes variades, amb un aspecte no del tot desitjable abans de ser cuinats, i sempre acompanyat d'uns sobres amb espècies i olis, i alguna cosa més que alguns mai no s'han atrevit a provar. N'hi ha de marisc, de vedella, de porc, amb curri, amb keronense fregit... En definitiva, la solució perfecta per a tot negat en la cuina, o simplement persones de costums mandrosos, i a més sol ser baratíssim (pots trobar alguns paquets per menys d'1 euro). Quants d'aquests Cup Noodles hauré degustat quan tota l'Arcàdia dormia, en la solitud del meu camarot...

Pot ser que això del ramen instantani sigui una mica nou per a alguns dels nostres lectors, però el cert és que els números ens estan dient que és un dels productes alimenticis de més èxit al món (almenys si parlem de precuinats), i és que es venen la barbaritat de 85 Bilions a l'any a tot el món (que serien 13 racions a l'any per cada persona al món). Com no podia ser de cap altra manera, els països asiàtics copen el 75% del consum de noodles instantanis (gairebé un 50% a la Xina).

Per a aquells que encara no han descobert el fabulós invent, o que tenen alguns prejudicis, la pàgina Instant Ramen ha elaborat un tutorial sobre el complicat procés de preparació del ramen instantani (en 3 complexes passos), aquí una foto del procés de Rychi!:



A partir d'ara, ja no hi ha excuses... ¡¡¡RAMENITZEU-VOS!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario