lunes, 2 de febrero de 2009

Tokusatsu: Kamen Rider Decade Episodi 1

Salutacions cosmonautes,

com ja hem anat anunciant a bombo i platet durant el mes de gener, finalment ha arribat el nou Kamen Rider, el que fa 10 en l'època moderna dels Riders, i el que commemorarà aquesta efemèride amb un desplegament de Kamen Riders que és com un somni per a tot fanàtic de la série. I gràcies als sempre excel·lents i ràpids fansubs de TV Nihon, podem parlar-vos ja del primer episodi de Kamen Rider Decade.

El cert és que, com ja és habitual, la nova vestimenta del Kamen Rider comporta certa polèmica, però es pot dir que en aquesta ocasió el rebuig ha estat bastant unànime, i a l'Arcàdia, després de debatre-ho intensament, hem conclòs que per celebrar aquest desè aniversari han escollit el pitjor disseny possible... un no acaba d'entendre com, després de vestits sofisticats i elegantíssims com el de Kamen Rider Kabuto o agosarats com els d'Hibiki i de Kiva, han arribat a una cosa que sembla més un disseny inacabat, una espècie de prototip de robot, que un vestit de Kamen Rider... En tot cas, com els va passar a molts amb Den-O, un acaba acostumant-se, i després de veure'l ja en acció la cosa millora una mica respecte a aquells primers scans de revistes.

Malgrat tot, el fet que la série prometés recuperar als 10 Riders de l'era Heisei, era sens dubte un gran al·licient que feia oblidar el tema de l'armadura. I el primer episodi compleix amb les expectatives. Començant com una orgia visual en la qual apareixen tots els Riders enmig d'una batalla, no feia falta més per a encadilar a qualsevol fan, i amb aquells pocs minuts un ja es donava per satisfet amb l'episodi. Memorables són les escenes en que els sempre innocents i indefensos peatons van corrent pel carrer mentre el món va canviant i van apareixent les diferents bestioles dolentes de les diferents séries. Així com també el moment en què Otoya Wataru (Kiva) li explica que hi ha 10 mons diferents, cada un amb el seu Rider respectiu, i que aquests mons es troben ara en col·lisió, és dir, el típic argument dels crossover de còmics americans que dóna tantes alegries al fandom, que promet combats memorables i imatges per a la posteritat.



Lògicament és molt aviat encara per fer un judici relativament sòlid, però sense cap dubte s'ha començat amb bon peu, i això ja és molt. D'altra banda, la notícia de què la série tan sols tindrà 30 episodis, ha deixat tot el món amb el dubte de què es programarà en el seu lloc, però lo positiu és que menys capítols impliquen (o haurien d'implicar) un treball de més qualitat en cada un d'ells (i sembla ser que aquesta és la idea que han expressat els seus creadors).

Estem impacients per veure el pròxim!


HENSHIN!!!



3 comentarios:

  1. La mare, aquest de TV-Nihon són rapidísims, el baixaré després en un moment a veure qué tal.

    ResponderEliminar
  2. Sàpigues que a Tokuriders.com sembla que s'han posat les piles i també el tenen en espanyol, si és que ho prefereixes, clar.

    ResponderEliminar
  3. Home el josezz y cia ja s'han possat amb aquesta serie? docs ara em passaré pel fórum a veure com va el tema.

    ResponderEliminar