lunes, 23 de febrero de 2009

Comicoteca: 20th Century Boys

Salutacions cosmonautes,

fa dies que estàvem intrigats, no hi havia manera de trobar l'Urias per cap racó de l'Arcàdia, i per tant, ens havíem quedat sense massa coses a dir-vos. Però resulta que ahir, ens el vam trobar amagat a la bodega, amagat rera una muntanya de llaunes de Pringles buides. Descobrim llavors que s'havia passat tota la setmana llegint un còmic que l'ha captivat. Com no podia ser de cap altra manera, es tracta d'un còmic japonès, concretament un que gràcies a les seves dues pel·lícules, la segona d'elles actualment arrasant a la cartellera japonesa, es troba en un dolç moment de popularitat. Estem parlant ni més ni menys de "20 th Century Boys", obra d'Urasawa Naoki (conegut també per ser l'autor de "Monster" i "Yawara! ", o com la coneixen a Catalunya, Ginger "cinturó negre"), que es va publicar a partir de 1999 i va deixar un total de 22 volums recopilatoris que a Espanya ja han estat publicats en la seva integritat.




El cert és que no us revelarem pràcticament res de l'argument, perquè aquesta és una d'aquestes obres amb moltes intrigues i misteris que es van resolent a poc a poc, i amb uns quants detalls es pot aixafar aquesta excitació que aconsegueix provocar aquest manga en no saber el què passarà després. Sols direm que hi ha diferents arcs argumentals connectats entre ells, que inclouen des de finals dels 60 fins al 2015, amb un grup d'amics de la infantesa com a protagonistes, que tenen molt que veure (i aquí no direm gens més) amb una gran amenaça que cau sobre la humanitat a finals del segle XX.



Una bona selecció de personatges, els continuats flashbacks per explicar el perquè del desenvolupament de la trama principal, així com una gran habilitat de l'autor per crear intriga i sorprenents girs de la trama, són les grans bases de "20 th Century Boys", un manga que estem segurs que enganxarà a aquells que li vulguin donar una oportunitat. I tots aquells que sàpiguen una mica de la història del manga, segur que trobaran genial el gran homenatge que dedica Urasawa als seus grans creadors.

Mentre ens llegim alguns volums, us deixem amb el tràiler de la primera pel·lícula, que ha rebut crítiques molt positives. Encara que us advertim que el tràiler és certament poc generós respecte l'argument, i no sembla ser molt atractiu, però apostem que això es deu a no voler rebentar-li a ningú l'argument:




No hay comentarios:

Publicar un comentario