jueves, 23 de abril de 2009

Recomanacions, una mica frikis, pel dia de Sant Jordi

Salutacions cosmonautes,

avui és un dia especial, sobretot per als catalans, ja que avui se celebra Sant Jordi, el patró de Catalunya, i no és tant que els catalans siguin molt devots, si no que avui se celebra una de les festes més estimades a Catalunya. És el dia dels enamorats (res de Sant Valentí), i la forma tradicional de celebrar-ho és que els nois regalin roses a les noies i elles responguin regalant-los un llibre. Està clar que és un tracte una mica injust (pel que fa els preus), però amb el temps les coses han canviat una mica i tothom regala a tothom llibres (i fins i tot roses, si és que som moderns i progres, escolti). EN fi, l'ambient al carrer és excel·lent, a rebentar de parades amb roses, llibres i altres cosetes, i malgrat que no sigui un dia festiu (reclamem des d'aquí que ho sigui ja!), l'aire que es respira és de molta alegria, gresca i felicitat (sí, sí, sobretot per part de les editorials i les llibreries).

Per celebrar tal efemèride, des de L'Arcadia d'Urias volíem posar el nostre granet de sorra, i recomanar-vos alguns llibres que poden ser del vostre grat, i que podeu regalar o demanar que us regalin (el costum s'ha estès una miqueta pel món, i fins i tot al Japó s'ha arribat a intentar instaurar, encara que amb poc èxit, de moment).

Comencem, per variar, fent una mica la pilota, i us recomanarem la compra del llibre que ja fa alguns mesos van publicar alguns dels bloggers espanyols residents al Japó més coneguts. Es tracta de "Soñar con Japón", un llibre de fotografies realitzades per aquells que són darrer de blogs com Pepinismo, Kirai, Fotocompra, Flapy in japan i Motomachi Cake Blog.

Aquí teniu una llista de llocs on el podreu trobar.

Continuem amb un llibre que ens ha tingut entretinguts últimament, i que creiem de lectura obligada per a tot aquell que tingui un interès autèntic pel Japó. Es tracta de "En el país de los dioses", una recopilació de l'editorial El Acantilado d'algunes de les cròniques que va fer Lafcadio Hearn durant la seva estada al Japó Meiji, entre 1890 i 1904. Per aquells que no el coneguin, Hearn és un dels referents clàssics a l'hora de descriure el Japó d'aquella època, i una gran divulgador de la cultura japonesa. Va arribar a aconseguir la nacionalitat japonesa (una cosa molt difícil fins i tot avui en dia), també es va casar amb una japonesa i va acabar morint allà pronunciant les seves últimes paraules en japonès. Vaj, que en certa manera va ser un dels "bloggers" de l'era Meiji.


Per acabar, us recomanarem l'últim treball que s'ha publicat a Espanya de Guy Delisle, un autor que realment ens agrada a l'Arcàdia (podeu llegir més sobre ell aquí). En lloc d'un nou llibre sobre les seves estades a Àsia, en aquesta ocasió, "Cómo no hacer nada" és una recopilació de les històries curtes que l'autor ha publicat entre 1995 i 2002. Ho ha publicat Astiberri Ediciones. La seva és sempre una mirada interessant a aquelles coses quotidianes i no tan quotidianes. Altament recomanat.


Fins aquí hem arribat, i ara, a disfrutar de la diada, feliç Sant Jordi!

No hay comentarios:

Publicar un comentario