miércoles, 22 de abril de 2009

Fil Musical: New Pants 新褲子, música electrònica desde Beijing

Salutacions cosmonautes,

per avui, aparquem un moment el Japó, però sense marxar molt lluny, ja que ens traslladem a la Xina, per recuperar el nostre Fil Musical. En aquesta ocasió volíem parlar-vos d'un grup que vam conèixer farà potser un any o dos i que ens va sorprendre per tres motius. El primer va ser que es tractava d'una banda xinesa (i de Beijing, no de Shanghai com potser s'esperarien alguns), i això és quelcom a lo que encara no estem acostumats, ja que poc s'ha exportat la seva música (a part de la tradicional). En segon lloc, ens va sorprendre que una banda xinesa pogués sonar com sonen aquests NewPants, amb una proposta que qualificaríem de " retromoderna" (encara que aquesta sorpresa s'explica també per la nostra ignorància respecte l'escena musical xinesa), lo seu és unir sons New Wave amb els sons "discotequeros vuitanteros". I en tercer i últim lloc, ens va sorprendre perquè van acabar agradant-nos molt algunes de les seves cançons, i això sempre és una bona sorpresa. En fi, us presentem: NEWPANTS o 新褲子 (que seria el seu nom en xinès).




Però no us deixeu enganyar per "Bye Bye Disco", ja que NewPants són sense cap dubte un grup versàtil. Si aquí els veiem posats en un techno-pop "modernillo" amb un toc una mica Ozone (amb sentit de l'humor), en altres vídeos els veurem vestint del pal Heavy Metal i descarregant temes a mig camí entre el Punk de The Ramones, el tonti-Pop i la música electrònica.





Si això és el que han d'oferir les noves generacions de músics xinesos, el cert és que estarem atents a les seves noves propostes. Afortunadament, una de les conseqüències positives de la globalització és poder fer descobriments d'aquest tipus (no parlarem de les conseqüències negatives).

Aquí teniu el seu MySpace.

No hay comentarios:

Publicar un comentario