miércoles, 4 de marzo de 2009

Viatges: Expedició a Japó, què faríes tú al Japó?

Salutacions cosmonautes,

emetem aquest comunicat per informar-vos que els alts comandaments de l'Arcàdia han decidit realitzar en breu una expedició de caràcter antropològic. Com saben tots els cosmonautes que segueixen les nostres peripècies, el Japó ha estat, és i serà, un dels nostres focus d'atenció principals, i és per això que ens hem decantat pel país del sol naixent per a la nostra primera expedició amb caràcter blogger. Havíem de decidir-nos també per un explorador, la decisió era difícil ja que tenim gent molt capacitada a l'Arcàdia, però al final hem cedit al xantatge d'Urias (que ens ha promès portar-nos moltes figuretes de Kamen Rider a la seva tornada), i per tant ell serà l'encarregat d'aquesta importantíssima missió.


Però no l'enviarem allà perquè es passi el dia a Kabuki-cho (el "barri vermell" de Tokyo), comprant a Den Den Town a Osaka, o als Maid Café de Akihabara... la nostra intenció és que treballi una mica, i allà, benvolguts cosmonautes, entreu vosaltres. Volem fer una crida a tots els nostres lectors per a que ens facin propostes, perquè ens diguin quines coses hauria de fer Urias durant el seu viatge, quines coses serien interessants d'experimentar, de menjar, de visitar... perquè després ens expliqui com ha estat l'experiència. Com és obvi no podem prometre que es facin totes les coses que es proposin, però intentarem complir tot el que estigui al nostre abast (visitar un Maid Café? s'intentarà, comprar bragues usades? no és que no ho hàgim intentat ja, però insistirem..., banyar-nos en pilotes al costat del Palau Imperial?, això ja s'ha fet.).
En tot cas, teniu en compte que l'itinerari, d'uns 10 dies, passarà per Tokyo, Osaka, Fukuoka i probablement Nagasaki (amb possibilitat de passar, si el temps ho permet, per Kyoto, Nara, Kobe, Himeji).
Apart d'això, ja hem comentat que aquesta expedició és de caràcter antropològic, i tant és així que la nostra investigació parteix d'una premissa concreta, una pregunta que volem contestar i que els que us animeu a proposar coses hauríeu de tenir en ment:

Per què tants occidentals senten fascinació pel Japó?

Encara que d'entrada pot semblar una pregunta senzilla, ja que molts parlaran del manga, l'anime i altres productes culturals nipons com a ganxo principal... la pregunta continua a l'aire, per què arriben a calar tant a occident productes tan orientals? Tant que fins i tot alguns intenten adoptar certs estils de vida, costums, formes de parlar...

Amb els resultats de la nostra expedició tenim la intenció de crear un senzill documental (totalment amateur) que intenti respondre a aquestes qüestions. A part de la vostra col·laboració, també procurarem realitzar in situ algunes entrevistes amb persones que poden ajudar-nos a través de les seves vivències i opinions. I encara que és aviat per dir com us presentarem aquest "documental", en poc temps obrirem un canal a YouTube per anar penjant les vivències de l'expedició de l'Arcàdia al Japó.

Insistim, ens fa falta la vostra col·laboració per donar resposta a aquesta pregunta sense resposta que no ens deixa dormir per les nits. Us animem a fer les vostres propostes o aportacions de qualsevol tipus. També us demanarem a tots aquells bloggers que difongueu en la mesura que pugueu i volgue aquesta iniciativa, us estarem eternament agraïts :)

Continuarem informant!


No hay comentarios:

Publicar un comentario